FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Cadou de sărbători oferit feroviarilor de Guvernul şchiop-demis


11 decembrie 2009

    Multumim fostului preşedinte al României şi actualului candidat la preşedinţie pentru faptul că ne-a anunţat cu generozitate că "vârful crizei economice a trecut".

    Ca să pună votul unde trebuie, poporul trăitor de bine trebuia să audă cu urechile lui din gura lui Băsescu: "In momentul de fata, Romania incepe sa iasa din criza economica. Impreuna am trecut printr-o furtuna economica ce a lovit toata Europa. Nu ne-a fost usor, dar toate rezultatele economice arata ca ne-am reluat o crestere in septembrie fata de luna august cu 23% la productie industriala, cu 13%  in constructii, cu 6% in energie, foarte bine in agricultura, cu 2% fata de 2008, nu fata de august, deci lucrurile incep sa se indrepte si asta ma indreptateste sa spun ca la anul vom trece pe plus. Asta inseamna ca nivelul de trai va creste!"

    Cum va creşte nivelul de trai? Simplu, prin concedieri colective, se pare că Băsescu are o percepţie eronată asupra semnificaţiei termenului "creştere". Şi CFR Marfă este prima societate care inaugurează politica socială portocalie, pregătind feroviarilor un frumos cadou de sărbători: concedierea a 6400 de salariaţi, fără nici un fel de protecţie socială. Asta după ce au fost îngheţate salariile, s-a renunţat la primele cu ocazia Paştelui şi Crăciunului, şi după ce salariaţii au stat în şomaj tehnic timp de 90 de zile fiecare.

    De astăzi, programul de concediere colectivă la CFR Marfă este oficial. Avem la dispoziţie 10 zile pentru a formula obiecţiuni.

    Unde este trâmbiţata protecţie socială a celor disponibilizaţi? S-a volatilizat în zecile de milioane de euro aruncate pe fereastră de Udrea la Turism şi de alţii asemenea ei însărcinaţi cu gestionarea banului public.

    Aşa am votat (sau poate nu am votat aşa), aşa merităm!

Proiect de concediere colectiva la SNTFM CFR Marfă SA (clic aici)

Situatia posturilor ce urmează a fi reduse ca urmare a concedierii colective (clic aici)

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]