FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Puterea se teme de manifestanți


25 octombrie 2010

 

 

COMUNICAT

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” constată că puterea actuală încearcă să discrediteze acţiunile sindicale îndreptate împotriva sărăciei şi a dispreţului faţă de lucrători, pensionari şi şomeri, programate a se desfăşura pe data de 27 octombrie, utilizând acelaşi metode pe care le-au folosit şi vechii activişti comunişti atunci când s-au impus prin forţa pumnului şi aruncarea în puşcării a elitei sociale, economice şi politice.

Altfel nu se explică de ce se încearcă deturnarea realităţii – sindicatele organizează o manifestare sindicală complet depolitizată, îndreptaţită de situaţia generală gravă a cetăţenilor ţării trataţi ca nişte sclavi moderni ale căror revendicări sunt complet ignorate – prin insinuarea ideii că aceasta ar fi o mişcare a unuia sau a altui partid politic din opoziţie îndreptată împotriva puterii actuale.

Sindicatele sunt organisme independente, neafiliate politic, independenţă care le permite să acţioneze energic atunci când observă că drepturile membrilor sunt călcate în picioare. O ţară nu se poate guverna cu minciună, cetăţenii au nevoie de măsuri oneste, concrete, mai ales în această perioadă de criză economică şi financiară.

Reamintim că CNS „Cartel ALFA”, BNS, CNSLR – „Frăţia”, CSDR, CSN „Meridian” au fost obligate să-şi continue desfăşurarea acţiunilor sindicale anunţate cu o bună bucată de vreme înainte, serie de manifestări ce se încheie prin organizarea unui miting şi un marş în Capitală în ziua dezbaterii în Parlament a moţiunii de cenzură, cele cinci confederaţii sindicale susţinând împreună o schimbare a actualului Executiv care refuză cu obstinaţie să privească la soluţiile propuse şi la revendicările părţii sindicale.

Puterea actuală merge pe discreditarea acţiunii sindicale şi a obiectivelor sale pe două fronturi. Pe de o parte, încălcându-le propriilor parlamentari dreptul la vot, prin decizia de a asigura cvorumul de lucru la dezbaterea moţiunii de cenzură însă de a nu le permite să voteze potrivit propriilor convingeri şi informaţii primite inclusiv de la membrii de sindicat cu care au avut întâlniri în circumscripţiile uninominale, membri care le-au prezentat aleşilor revendicările şi soluţiile altfel ignorate de Executiv. Pe de altă parte, puterea încearcă să amestece sindicatele în răfuiala sa politică cu opoziţia, şi insinuează că marşul şi mitingul de pe data de 27 octombrie ar fi nu al cetăţenilor cu supărările lor reale, ci al unui sau a altui partid politic despre care, culmea, insinuează cu impertinenţă că ar mai şi cumpăra prezenţa oamenilor în faţa Parlamentului.

Nimic mai fals!  Interesul” oamenilor faţă de politic s-a dovedit extrem de scăzut mai ales la ultimele alegeri la care s-a înregistrat o absenţa masivă de la urne. Ceea ce s-a văzut în schimb cu prilejul manifestărilor sindicale anterioare a fost unitatea salariaţilor, a pensionarilor şi şomerilor în faţa abuzurilor Guvernului şi tocmai aceasta îi sperie pe reprezentanţii puterii care dovedesc încă o dată că sunt mai degrabă decişi să se agaţe de fotolii decât să se aşeze la masa tratativelor cu reprezentanţii sindicatelor pentru ca împreună să vadă ce anume este de făcut pentru a scoate ţara din criză. Mai mult, prin orice mijloace: convocari formale, alarme, verificări ad-hoc şi altele asemenea, guvernanţii încearcă să blocheze participarea cetăţenilor nemultumiţi.

România poate fi scoasă din criza profundă în care se află nu prin împovărarea oamenilor simpli, ci prin măsuri concrete de reducere a evaziunii fiscale, a corupţiei, de aplicare a unor măsuri economice competente prin protecţie aplicată angajaţilor şi pensionarilor, prin găsirea de locuri de muncă pentru milioanele de şomeri. Această însăilare de falsă argumentaţie a guvernaţilor are doar un singur scop: să-i oprească, prin discreditatea mişcării sindicale, pe simplii cetăţeni de la a-şi cere respectarea drepturilor. Şi dacă nici prin discreditare nu vor reuşi, prin interzicerea pur şi simplu a manifestaţiei şi prin pumnul în gură aplicat deputaţilor şi senatorilor puterii aleşi uninominal care înţeleg să asculte vocea oamenilor şi nu ordine politice trasate de sus îndreptate împotriva oamenilor!

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Natională a Sindicatelor Libere din România – „Frăţia”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Sindicală Naţională „Meridian” sunt decise să continue acţiunile de protest şi reiau apelul adresat tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile absurde ale Guvernului să vină în stradă şi să participe alături de noi la MARŞUL şi MITINGUL ce vor avea loc pe data de 27 octombrie.

 

Mergem împreună să spunem:

NU SĂRĂCIEI. NU DISPREŢULUI !

 

JOS GUVERNUL !

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]