FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Salarii noi pentru Anul Nou


15 noiembrie 2007

In perioada 15 septembrie – 31 octombrie 2007, s-au desfăşurat negocierile colective în vederea stabilirii salariilor, conform prevederilor convenite în contractele colective de muncă încheiate la începutul acestui an, la SNTFC CFR Călători SA, SNTFM CFR Marfă SA, SC CFR IRLU SA, SCRL Braşov SA şi Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA.

Discuţiile pentru încheierea de acte adiţionale prin care se modifică salarizarea personalului feroviar s-au prelungit pe perioada a 6 săptămâni datorită imposibilităţii administraţiilor feroviare de a oferi creşterea salarială promisă la începutul anului din cauza inexistenţei bugetelor de venituri şi cheltuieli rectificate.

La finele lunii octombrie s-a reuşit semnarea actelor adiţionale stabilindu-se o creştere salarială de 10.57%. O noutate este modificarea încadrării mecanicilor de locomotivă şi a revizorilor tehnici vagoane de pe trei pe două grade profesionale. Au fost reintroduse în grila de salarizare funcţiile de conducere, iar în cazul tichetelor de masă s-a stabilit să fie acordate câte unul pentru fiecare zi lucrătoare a lunii.

Salarizarea este valabilă până la 31 ianuarie 2008, urmând ca până la această dată să se negocieze un nou act adiţional.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]