FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Sedinţă Reorganizare CFR Marfă


10 septembrie 2009

Au fost reluate, la sediul CFR Marfă, discuţiile privind reorganizarea. La şedinţă au participat şi directorii sucursalelor CFR Marfă.

Reprezentanţii administraţiei au prezentat situaţia economico-financiară a societăţii īn condiţiile scăderii foarte mari a prestaţiei care a dus la scăderea veniturilor şi au arătat că redresarea economică a societăţii depinde de aplicarea imediată a unor măsuri  acceptate de ambele părţi solicitānd din partea sindicatelor propuneri constructive de īmbunătăţire a proiectului programului de restructurare. Īn continuare a fost făcută propunerea ca următoarele discuţii să aibă loc la nivel regional, īn perioada 11-15 septembrie, īntre conducerea sucursalelor şi reprezentanţii regionali ai federaţiilor, pe marginea proiectelor de reorganizare propuse de fiecare sucursală.

Reprezentanţii administraţiei au mai propus instituirea unui sistem de premiere a salariaţilor care  īşi aduc un real aport īn vederea creşterii veniturilor societăţii, precum şi aplicarea unor eventuale constrāngeri pentru salariaţii care cunosc aspete ale politicii tarifare a CFR Marfă şi care părăsesc societatea, īn vederea securizării informaţiilor  despre clienţi şi īmpiedicării migrării acestora către alţi operatori de transport feroviar.

FML a revenit asupra solicitării ca administraţia CFR Marfă să pună la dispoziţia sindicatelor atribuţiile fiecărui compartiment din organigramele prezentate, fişele posturilor corespunzătoare (revenire), vechile organigrame ale subunităţilor CFR Marfă, precum şi contractul de īmprumut sindicalizat īncheiat īn luna decembrie 2007.

FML a solicitat reanalizarea tuturor organigramelor astfel īncāt acestea să corespundă cu activitatea reală, iniţierea unor demersuri urgente īn vederea reducerii taxei de acces pe infrastructură. De asemenea, este necesar să se solicite Ministerului Transporturilor intensificarea controalelor făcute la transportatorii auto īn vederea respectării prevederilor legale privind tonajele admise pe camioane, concomitent cu acţiuni de īncurajare a beneficiarilor de a transporta marfă pe calea ferată.

 FML a reamintit că nu este de acord cu disponibilizările din sistemul feroviar fără acordarea de plăţi compensatorii avānd īn vedere faptul că astfel s-ar produce o discriminare īn raport cu salariaţii din subordinea Ministerului Economiei care urmează a fi concediaţi şi care beneficiază de această formă de protecţie, solicitānd totodată ca reanalizarea proiectelor de restructurare la nivel regional să aibă loc după ce va exista un răspuns al Ministerului Transporturilor privind protecţia socială ce va fi acordată personalului disponibilizat.

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu īntrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]