FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    IRLU


Nr. 1492/27.04.2005

 

 

DIRECTIA PENTRU DIALOG, FAMILIE SI SOLIDARITATE SOCIALA

A MUNICIPIULUI BUCURESTI

 

 

                                                                           

In conformitate cu prevederile art.17 din Legea 168/1999, ne adresam dumneavoastra, in vederea concilierii conflictului de munca dintre Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania si Intreprinderea de Reparatii Locomotive si Utilaje „CFR IRLU“ SA.

Conflictul de munca s-a declansat in carul Intreprinderii de Reparatii Locomotive si Utilaje „CFR IRLU“SA, care are sediul in Bucuresti, B-dul Dinicu Golescu, nr.38, sector 1, avand ca director pe domnul inginer Stoicescu Dan.

Motivele conflictului sunt urmatoarele:

 

1.      Starea necorespunzatoare a conditiilor de munca.

 

·        Motivare

Stare total necorespunzatoare a conditiilor de lucru din atelierele reparatoare.

Imposibilitatea normalizarii conditiilor de munca in anul 2005, datorita diminuarii cu aproximativ 50% a fondurilor destinate imbunatatirii conditiilor de munca.

 

2.      Cresterea salariilor cu procente care sa tina cont, cel putin, de indicele preturilor de consum si rata inflatiei prognozata pentru anul 2005-2006.

 

·        Motivare

Salariile stabilite prin negocierea obligatorie a CCM, semnat si inregistrat la DDFSS a Municipilui Bucuresti, in data de 25 martie 2004, sub nr.2167, trebuie renegociate tinand cont de:

-         rata inflatiei prognozata pentru perioada de aplicare a CCM ( aprilie 2005 – aprilie 2006);

-         indicele de crestre a preturilor de consum comunicat de comisia de statistica pentru perioada de aplicabilitate a CCM;

-         veniturile si sursele financiare prevazute in BVC pentru anul 2005, mai mari decat cele realizate in anul 2004;

-         cresterea reala a salariilor in anul 2005, ca o conditie de preaderare convenita cu Uniunea Europeana, asumata de Guvernul Romaniei;

-         ca efect al cresterii productivitatii activitatii specifice;

-         ca efect al bilantului financiar echilibrat realizat in anul 2004;

-         nivelul salariului mediu net realizat in anul 2004 de personalul de executie, sub nivelul salariilor din economie;

-         restructurarea, reorganizarea si reforma sistemului feroviar, sub diverse strategii, care au condus in final la reducerea numarului de personal.

 

3.      Compensarea cresterii preturilor de consum general si a serviciilor prin acordarea tichetelor de masa conform Legii nr. 142/1998.

 

·        Motivare

-         angajamentul administratiei ca „incepand cu data de 01.10.2004, personalul SC „CFR IRLU“ SA beneficiaza de cel putin 5 tichete de masa/salariat/luna, in conformitate cu prevederile legale“, stipulat prin CCM pentru anul 2004-2005, ca urmare a solutionarii unui conflict de interese declansat in anul 2004. In conditiile cresterii continue a preturilor la energie, combustibil, servicii, produse alimentare si industriale societatile feroviare nu au rezolvat problemele veniturilor salariale strict necesare pentru membrii nostri de sindicat.

-         Posibilitatile acordarii unor drepturi salariatilor feroviari pentru ameliorarea nivelului lor de trai, prin mijloace care nu creeaza angajatorului obligatii financiare suplimentare.

 

Revendicarile noastre au fost transmise societatii prin actul 1484/22.04.2005, a carui copie a anexam la prezenta.

La sesizarile noastre am primit un raspuns din partea conducerii societatii, inregistrat cu numarul G2c/43/2005, pe care, deasemenea, il anexam in copie.

Consideram raspunsurile necorespunzatoare si in consecinta, intre salariatii pe care ii reprezentam si Intreprinderea de Reparatii Locomotive si Utilaje „CFR IRLU“ SA s-a declansat un conflict de munca pe care va rugam a-l concilia.

Precizam ca federatia noastra este reprezentativa, fapt dovedit prin Sentinta Judecatoriei Sectorului 1, Bucuresti, nr.347, pe care o anexam in copie la prezenta.

La conciliere salariatii vor fi reprezentati de catre: Voicu Lucian Sala – presedinte FML, Dan Pintea – vicepresedinte FML, Iulica Mantescu – Vicepresedinte FML, Aldea Romeo – Vicepresedinte FML si Radmilo Felix – secretar general FML.

Conflictul de munca se declanseaza conform Legii nr.168/1999, art.12, alin. b.

 

 

PRESEDINTE FML

VOICU LUCIAN SALA

 

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]