FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    SCRL


nr1491/26.04.2005

 

 

DIRECTIA PENTRU DIALOG, FAMILIE SI SOLIDARITATE SOCIALA

A MUNICIPIULUI BUCURESTI

 

 

            Ca urmare a actului nr.1209/22.04.2005 primit din partea Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Brasov si in conformitate cu prevederile art.17 din Legea 168/1999, ne adresam dumneavoastra, in vederea concilierii conflictului de munca dintre Federatia Mecanicilor de Locomotiva din Romania si Societatea Comerciala de Reparatii Locomotive „CFR SCRL“ SA.

Conflictul de munca s-a declansat in carul Societatea Comerciala de Reparatii Locomotive „CFR SCRL“ SA, care are sediul in Brasov, str. Fundatura Harmanului nr.2, avand ca director pe domnul inginer Coconasu Dorel.

Motivele conflictului sunt urmatoarele:

1.      Starea necorespunzatoare a conditiilor de munca.

 

·        Motivare

Stare total necorespunzatoare a conditiilor de lucru din atelierele reparatoare.

Imposibilitatea normalizarii conditiilor de munca in anul 2005, datorita diminuarii cu aproximativ 50% a fondurilor destinate imbunatatirii conditiilor de munca.

 

2.      Cresterea salariilor cu procente care sa tina cont, cel putin, de indicele preturilor de consum si rata inflatiei prognozata pentru anul 2005-2006.

 

·        Motivare

Salariile stabilite prin negocierea obligatorie a CCM, semnat si inregistrat la DDFSS a Municipilui Bucuresti, in data de 17 martie 2004, sub nr.1856, trebuie renegociate tinand cont de:

-         rata inflatiei prognozata pentru perioada de aplicare a CCM ( aprilie 2005 – aprilie 2006);

-         indicele de crestre a preturilor de consum comunicat de comisia de statistica pentru perioada de aplicabilitate a CCM;

-         veniturile si sursele financiare prevazute in BVC pentru anul 2005, mai mari decat cele realizate in anul 2004;

-         cresterea reala a salariilor in anul 2005, ca o conditie de preaderare convenita cu Uniunea Europeana, asumata de Guvernul Romaniei;

-         ca efect al cresterii productivitatii activitatii specifice;

-         ca efect al bilantului financiar echilibrat realizat in anul 2004;

-         nivelul salariului mediu net realizat in anul 2004 de personalul de executie, sub nivelul salariilor din economie;

-         restructurarea, reorganizarea si reforma sistemului feroviar, sub diverse strategii, care au condus in final la reducerea numarului de personal.

 

3.      Compensarea cresterii preturilor de consum general si a serviciilor prin acordarea tichetelor de masa conform Legii nr. 142/1998.

 

·        Motivare

-         angajamentul administratiei ca „incepand cu data de 01.10.2004, personalul Societatii Comerciale de Reparatii Locomotive „CFR SCRL“ SA beneficiaza de cel putin 5 tichete de masa/salariat/luna, in conformitate cu prevederile legale“, stipulat prin CCM pentru anul 2004-2005, ca urmare a solutionarii unui conflict de interese declansat in anul 2004. In conditiile cresterii continue a preturilor la energie, combustibil, servicii, produse alimentare si industriale societatile feroviare nu au rezolvat problemele veniturilor salariale strict necesare pentru membrii nostri de sindicat.

-         Posibilitatile acordarii unor drepturi salariatilor feroviari pentru ameliorarea nivelului lor de trai, prin mijloace care nu creeaza angajatorului obligatii financiare suplimentare.

 

Revendicarile noastre au fost transmise societatii prin actul 1477/18.04.2005, a carui copie a anexam la prezenta.

La sesizarile noastre am primit un raspuns din partea conducerii societatii, inregistrat cu numarul 100/527/2005, pe care, deasemenea, il anexam in copie.

Consideram raspunsurile necorespunzatoare si in consecinta, intre salariatii pe care ii reprezentam si Societatea Comerciala de Reparatii Locomotive „CFR SCRL“ SA s-a declansat un conflict de munca pe care va rugam a-l concilia.

Precizam ca federatia noastra este reprezentativa, fapt dovedit prin Sentinta Judecatoriei Brasov, nr.6, pe care o anexam in copie la prezenta.

La conciliere salariatii vor fi reprezentati de catre: Voicu Lucian Sala – presedinte FML, Dan Pintea – vicepresedinte FML, Iulica Mantescu – Vicepresedinte FML, Aldea Romeo – Vicepresedinte FML si Radmilo Felix – secretar general FML.

Conflictul de munca se declanseaza conform Legii nr.168/1999, art.12, alin. b.

 

 

PRESEDINTE FML

VOICU LUCIAN SALA

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]