FEDERAŢIA MECANICILOR DE LOCOMOTIVĂ

           Afiliată la Cartel ALFA, ALE şi CSNTR

   

                                            Lista Rusinii      

   

  Spune NU desființării SMURD! - clic aici!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Acasă Site Nou Legături International LEX Locomotive

    Stadiul Proceselor FML


 

9 februarie 2006

 FML are la ora actuală patru procese pe rolul instanţelor de judecată.

La Curtea de Apel Bucureşti, secţia contencios administrativ se află pe rol cele două procese cu Guvernul României şi ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului pentru anularea Hotărârilor de Guvern nr. 817/2005 privind strategia pe termen lung a sectorului feroviar în vederea restabilirii echilibrului financiar al administratorului infrastructurii şi în vederea modernizării şi reînnoirii infrastructurii şi 917/2005 privind divizarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători „CFR – Călători S.A”

Primul proces are al treilea termen în data de 21 februarie 2006 iar al doilea proces este la al doilea termen în data de 13 februarie 2006. La ambele cauze Guvernul României şi Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului au invocat lipsa calităţii procesuale a FML, excepţiile fiind respinse.

La secţia litigii de muncă a Tribunalului Municipiului Bucureşti se află pe rol două procese prin care se contestă salarizarea din contractele colective de muncă la SNTFC CFR Călători SA şi SNTFM CFR Marfă SA precum şi toate prevederile discriminatorii cu referire la drepturile organizaţiilor sindicale ce izvorăsc din aceste contracte. Cele două procese se află la cel de-al treilea termen programat pentru 20 februarie 2006.

În toate cele patru procese CNS Cartel Alfa susţine demersurile FML depunând cereri de intervenţie în nume propriu.

 

 

Trimite mesaje la webmaster@fml.ro cu întrebări sau comentarii despre această pagină web.
Ultima modificare: 28-05-2012 02:15

Federatia Mecanicilor de Locomotivă [http://www.fml.ro]