Site Redactor

DSC02919Federatia Mecanicilor de Locomotiva, alături de Federatia Nationala a Sindicatelor din Transporturi „ELCATEL”, Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial si Federatia Nationala „Drum de Fier” au pichetat Ministerul Finanțelor, exprimându-și protestul față de subfinanțarea cronică a sistemului feroviar din România gestionată de-a lungul timpului de acest Minister.

Pichetarea este autorizată de Pimăria Municipiului București în perioada 15-18 iulie, între orele 10.00-13.00, pentru un număr de 250 de persoane.

În timpul pichetării, președintele FML a declarat pentru presă: "Protestăm față de alocări minimale de bani, lucru care încalcă prevederile și directivele Comisiei Europene care recomandă țărilor membre ca alocațiile către calea ferată să fie în proporție de 50-55% ca să putem să mutăm transporturile grele de pe șosele pe calea ferată; lipsa creșterilor salariale din ultimii 5 ani și tăierea drepturilor salariale în ultimul timp cu 28%. Puterea de cumpărare a scăzut, nu am reușit să recuperăm. De săptămâna viitoare se trece la CFR Marfă la un program de lucru de patru zile pe săptămână, program care va diminua cu 20% drepturile salariale. Programul a fost aplicat și la CFR Călători cu o zi pe lună"

O delegație a celor patru federații feroviare a purtat discuții cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor care au afirmat că problemele de subfinanțare a sistemului feroviar nu sunt de fapt datorate Ministerului Transporturilor. În acest context s-a convenit ca în următoarea zi să fie organizată o discuție între reprezentanții protestatarilor, ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Transporturilor.

 

DSC02903  DSC02924