FML a depus la Ministerul Transporturilor un memoriu cu privire la problemele feroviare pe care ministerul trebuie să le aibă în vedere spre rezolvare cât mai curând posibil. În urma înaintării documentului astăzi a avut loc o întâlnire cu reprezentanții conducerii ministerului, respectiv secretarii de stat Maria Magdalena Grigore și Virgil Dragoș Titea. La discuții au participat și reprezentanți ai conducerii Ministerului Muncii.

        A fost abordată problematica expusă în document. Cu privire la posibilitatea elaborării bugetelor de venituri și cheltuieli la societățile feroviare astfel încât să poată fi acordate creșteri salariale, pentru aceasta fiind necesară modificarea legii, s-a stabilit organizarea unei intalniri comune a sindicatelor feroviare cu reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, pentru a demara modificarea legislatiei referitoare la constrangerile in confectionarea bugetelor la societatile cu capital majoritar de stat.

        Referitor la Statutul personalului Feroviar, al cărui text a fost finalizat de către colectivul mixt de elaborare în cursul lunii trecute, - se vor face demersuri pentru urgentarea trimiterii actului normativ pe circuitul de avizare, termenul fiind de două săptămâni.

        Cu privire la privatizarea CFR Marfa, la ultima discuție cu reprezentanții FMI, punctul de vedere al ministrului Ioan Rus a fost căla ora actuală nu trebuie făcută privatizarea, societatea trebuie lăsată un timp oarecare să se întărească pe piață și abia dupa aceea să se analizeze din nou dacă este oportună privatizarea.

        La CFR Marfa se ia în calcul angajarea a 200 de oameni pentru a nu se mai face ore suplimentare.

        A fost reiterată promisiunea că sindicatele vor fi invitate la ședințele consiliilor de administrație ale societăților feroviare.

Loading...