20190423 151824

 

    Astăzi, Comisia pentru transporturi și infrastructură a analizat proiectul de lege privind Statutul Personalului Feroviar. Deși la începutul lucrărilor președintele comisiei a propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterilor, pentru ca membrii comisiei să poată studia în detaliu proiectul, și pentru că lipseau reprezentanții Ministerului Muncii, propunerea nu a trecut la vot.

    Statutul, în forma adoptată de Comisia pentru Muncă și protecție socială,  a fost dezbătut în continuarea ședinței, articol cu articol.

Au participat, în calitate de invitați, reprezentanții sindicatelor feroviare și de la Metrou și rep20190423 150843rezentanții Ministerului Transporturilor, care au susținut proiectul de act normativ și au răspuns la întrebările formulate de membrii comisiei. Președintele Comisiei, Lucian Nicolae Bode, a propus o serie de amendamente pe textul Statutului, susținute și de reprezentanții USR din comisie, în sensul restrângerii unor drepturi de care ar urma să beneficieze feroviarii. Amendamentele nu au întrunit numărul necesar de voturi, fiind, în consecință, respinse.

În final, Comisia pentru transporturi a adoptat un raport favorabil pentru proiectul de lege iar acesta a fost introdus la poziția 10 pe ordinea de zi de mâine, 24 aprilie, a plenului Camerei Deputaților, unde va fi dezbătut cu condiția ca cele două comisii să trimită raportul comun în plen.

http://www.cdep.ro/pls/caseta/dap?p_file=F-690068224/--BUNA24%20APROBATA%20aprilie2019.pdf