POZ 7814 lr    O delegație a sindicatelor feroviare, reunite în Convenția Sindicală Națională a Transportatorilor din România (CSNTR), s-a întâlnit astăzi cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. La debutul întâlnirii, președintele CSNTR și președintele USL Metrou, Ion Rădoi, i-a mulțumit domnului Florin Iordache pentru că, în sfârșit, lucrătorii de la calea ferată și metrou au o lege proprie și a subliniat faptul că vicepreședintele Camerei Deputaților a avut un rol esențial în adoptarea Statutului Personalului Feroviar. Această lege este așteptată de feroviari de 6 ani, mai exact, discuțiile pe textul proiectului de act normativ au demarat la Ministerul Transporturilor în luna mai a anului 2013, la inițiativa sindicatelor feroviare.

    Și reprezentanții Federației Mecanicilor de Locomotivă din România, ai Federației Naționale "Drum de Fier" și ai Federației Naționale a Sindicatelor din Transporturi "Elcatel" au ținut să-i mulțumească domnului Florin Iordache pentru faptul că a înțeles cât de important este statutul pentru salariații căii ferate și pentru că a reușit să mobilizeze resursele necesare pentru găsirea de soluții de conciliere a opoziției a două ministere (Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor), astfel încât, în final, acest proiect de lege să primească un raport favorabil în comisii, să fie supus dezbaterii Camerei Deputaților și aprobat.

POZ 7849 lr    Președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, Iulică Măntescu și președintele Federației Naționale "Drum de Fier", Florea Dobrescu, i-au cerut sprijinul vicepreședintelui Camerei Deputaților, pentru rezolvarea unor probleme importante ale sistemului feroviar românesc. De asemenea, au exprimat mulțumiri inițiatorului proiectului de lege, senatorul Mihai-Viorel Fifor, președintelui Comisiei pentru muncă și protecție socială, deputatul Adrian Solomon, și membrilor Comisiei pentru muncă și protecție socială și ai Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

    Domnul Florin Iordache a arătat că aprobarea Statutului Personalului Feroviar este o primă etapă, o primă prolemă rezolvată a sistemului feroviar românesc și a propus să organizeze dezbateri cu sindicatele feroviare, cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai societăților de transport feroviar pentru a găsi soluții de reabilitare a acestui important mod de transport.

POZ 7953 lr    După terminarea întrevederii, reprezentanții sindicatelor feroviare au dat declarații presei.

Angajaţii CFR vor ieşi la pensie mai devreme. Lider al Convenţiei Transportatorilor: "Nu pot rezista până la vârsta standard"