screenshot.1592303466     Astăzi, Comisia pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților a avut pe ordinea de zi proiectul de lege privind Statutul personalului feroviar, trimis de Președintele României spre reexaminare în Parlament. Ședința a avut loc în sistem videoconferință. Federația Mecanicilor de Locomotivă, Federația Națională "Drum de Fier", precum și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au participat în calitate de invitați.

     În debutul ședinței, președinții celor două federații sindicale - Iulică Măntescu și Florin Dobrescu au luat cuvântul și au făcut un apel către membrii comisiei să fie de acord cu proiectul de lege în forma în care a fost aprobat de Senat, astfel încât feroviarii poată să beneficieze cât mai curând de prevederile unui statut propriu.

     Și ministerul Transporturilor a susținut proiectul de lege, subliniind că este nevoie de acest statut, printre altele, și pentru ca meseriile feroviare să capete căutare pe piața muncii.

     Președintele comisiei, Gavrilă Ghilea, a arătat că nu există un punct de vedere al Guvernului României asupra proiectului de act normativ și a propus amânarea dezbaterii cu două săptămâni, manifestându-și intenția de a se întâlni săptămâna viitoare cu sindicatele și pentru ca Guvernul să-și formuleze punctul de vedere. Supusă votului, propunerea de amânare a fost aprobată cu 8 voturi pentru și 6 împotrivă.