Site Redactor

COMUNICAT

Confederatiile sindicale si confederatiile patronale semnatare au considerat si considera ca dialogul social si respectul fata de munca este un criteriu esential al constructiei europene in domeniul muncii. La modul declarativ, reprezentantii Fondului Monetar International si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana au subscris permanent la aceste principii.

In fapt, reprezentantii Fondului Monetar International si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana, sustin impunerea unor conditii care vor duce la desfiintarea dialogului social prin eliminarea Contractului Colectiv de Munca la toate nivelurile.

Modificarile aduse legislatiei muncii in 2011 au dus la scaderea drastica a numarului Contractelor Colective de Munca. Desi justificarea guvernului Boc a fost intarirea dialogului social sectorial este de notat faptul ca nu a mai fost incheiat nici un Contract Colectiv de Munca la nivel sectorial, iar efectul imediat in domeniul relatiilor de munca a fost acela al escaladarii numarului de conflicte de munca.

Intrarea in vigoare a Legii nr. 62/2011 a dus la un blocaj institutional, iar deblocarea acestuia nu poate fi facuta in baza impunerilor neintemeiate ale FMI.

Confederatiile patronale si confederatiile sindicale semnatare protesteaza fata de imixtiunea reprezentantilor actualei misiuni a Fondului Monetar International si ai structurilor financiare din Uniunea Europeana care, prin impunerea unor conditii aberante fata de legislatia din domeniul muncii din Romania, isi depasesc in mod abuziv competentele si atributiile.

Confederatiile sindicale si confederatiile patronale semnatare solicita Guvernului sa nu cedeze presiunilor facute si sa evalueze serios competentele reprezentantilor partii romane in cadrul negocierilor.

Confederatiile patronale si confederatiile sindicale semnatare solicita Guvernului sa apere si sa sustina, cu prioritate, in cursul negocierilor cu FMI-UE interesul national al dezvoltarii economico-sociale prin folosirea concreta si eficienta a Dialogului Social care sa genereze pacea sociala.

Bogdan Iuliu Hossu                                                                 Ioan Niculae

Presedinte CNS Cartel ALFA                                                    Presedinte PATROROM

 

Ion Samoila                                                                               Vasile Turcu

Presedinte CNSLR Fratia                                                        Presedinte CONPIROM

 

Dumitru Costin                                                                         Marius Eugen Opran

Presedinte BNS                                                                        Presedinte UGIR 1903

 

Iacob Baciu                                                                              Marian Milut

Presedinte CSDR                                                                     Presedinte UNPR

 

Ion Popescu                                                                             Gheorghe Naghiu

Presedinte CS Meridian                                                            Presedinte PR