Site Redactor

     Reprezentanții FML și cei ai IRLU SA, împreună cu reprezentantul administratorului judiciar, FIVE SRL, s-au întâlnit astăzi în vederea prelungirii acordului înregistrat cu nr 3678/30.05.2014, printr-un act adițional care urma să reglementeze acordarea autirozațiilor și permiselor de călătorie pe calea ferată pentru salariați și membrii de familie ai acestora, precum și acordarea de salarii compensatorii, în caz de disponibilizări colective.

     În conformitate cu prevederile art. 153 din Legea 62/2011, reprezentanții FML au solicitat ca prevederile acordului să se aplice numai membrilor organizațiilor semnatare, solicitare refuzată de conducerea CFR IRLU. Motivul invocat de societate este că, în conformitate cu art. 38 din Codul muncii, "salariații care au dobândit drepturi nu pot fi lipsiți de acestea de către societate". Prin urmare, reprezentanții societății sunt foarte îngrijorați pentru diminuarea, în conformitate cu legea, a drepturilor unui procent nesemnificativ de salariați care nu sunt membri de sindicat, riscând un conflict cu majoritatea covârșitoare a salariaților reprezentați de FML.

     Nu putem să nu ne punem întrebarea, de ce reprezentanții IRLU nu au avut aceeași poziție în cadrul negocerilor colective din trecut, atunci când i-au lipsit pe toți salariații de prima de vacanță, primele cu ocazia sărbătorilor, tichetele de masă, etc.

În aceste condiții, reprezentanții FML au refuzat semnarea actului adițional.

Loading...